Rijke
geschiedenis.

Zijlstra begon als een familiebedrijf gespecialiseerd in meubelstoffering. Door de jaren heen groeide Zijlstra uit tot toonaangevend bedrijf in de wereld van luxe woning- en superjachtinterieurs. Hoewel de naam Zijlstra niet meer aanwezig is onder zijn huidige medewerkers, voelt Zijlstra Interiors nog steeds als een hecht familiebedrijf.

1941.

Zijlstra werd in 1941 opgericht door Ben Zijlstra in Bennebroek. Het bedrijf verzorgde meubelstoffering voor zeer uiteenlopende klanten. Na jaren samen met zijn vader te hebben gewerkt, zette zoon Theo Zijlstra het bedrijf aan de Dorpsstraat in Castricum met succes voort en breidde hij de meubelstoffering uit met gordijnbewerking.

1979.

In 1979 verhuisde Zijlstra zijn bedrijf in Castricum een paar straten verderop naar de Overtoom, waar de meubelbekleding- en gordijnwerkplaats werden gehuisvest.

1980.

1980 was het jaar waarin Zijlstra zijn eerste opdracht kreeg van Feadship om de buitenkussens te stofferen van het 48 meter lange superjacht Daria. Voor elke dag van de week werden verschillende kleuren kussens gemaakt.

1989.

Naast het werken aan privéwoningen en hotelopdrachten raakte Zijlstra Collection steeds vaker betrokken bij de stoffering voor luxe jachten. Omdat de jachtbouw zich snel ontwikkelde, bood dit nieuwe kansen. In 1989 trad Jos Aarts toe tot het bedrijf en werkte jarenlang nauw samen met Theo. Jos richtte zich op de ontwerpen voor jachten, een activiteit die uitmondde in grote en complexe superjachtprojecten.

In de loop van dit jaar kreeg Zijlstra ook de opdracht om de gordijnen en stoffering te fabriceren voor Feadship White Rabbit. Zijlstra werd vanaf dat moment – naast Feadship – ook leverancier voor andere Nederlandse superjachtwerven zoals Heesen Yachts, Jongert, Hakvoort en Amels.

1995.

In 1995 besloot Theo het bedrijf te verhuizen naar de Uitgeesterweg, waar de meubelstoffering, de gordijnstudio en de showroom onder één dak werden gebracht. De nieuwe locatie bood ook nieuwe mogelijkheden voor een verdere uitbreiding. De toepassing van verschillende soorten vloerbedekking en de productie van bedden op maat werden toegevoegd aan de bestaande diensten. Op deze manier kon een totaalpakket aan interieuropties worden aangeboden aan klanten. Zijlstra Interiors kenmerkt zich vandaag de dag nog steeds door deze werkwijze.

1992.

Met het 40-jarig bestaan van attractiepark De Efteling werd in 1992 het Efteling Hotel geopend. Hele gezinnen konden nu overnachten in één van de 20 themasuites die geïnspireerd waren op bekende sprookjes als Doornroosje, Assepoester en Sneeuwwitje. Zijlstra droeg bij aan het project met het ontwerp en de creatie van deze bijzondere hotelkamers.

1996.

Het was in 1996 toen Zijlstra zijn eerste grote hotelproject mocht uitvoeren voor de toonaangevende NH Hotels Caransa, Schiller en Doelen in Amsterdam. Dit waren projecten waarin het totaalpakket werd geïnstalleerd; vloeren, gordijnen, meubels en bedden in elke kamer.

2002.

In 2002 kreeg Zijlstra de kans om te werken aan het interieur voor het 62 meter lange jacht Lady Lola van superjachtbouwer Oceanco in Alblasserdam. Dit betrof een allesomvattend project met wand- en plafondbekleding, meubels en zachte en harde vloeren.

2004.

Er komt een order binnen van Royal Huisman. Het betekende voor Zijlstra het allereerste zeiljachtproject. Het bedrijf verzorgde de bekleding van de buitenkussens en plafondpanelen van het indrukwekkende 90 meter lange zeiljacht Athena.

2012.

In 2002 was Jos Aarts al mede-eigenaar geworden van Zijlstra Collection. In 2012 nam hij alle overige aandelen van de familie Zijlstra over. Tegen die tijd was het team uitgebreid naar 23 medewerkers.

2014.

Het is 2014 als Feadship Savannah klaar voor gebruik is. Een iconisch jacht uit een lange lijst van Feadships waar Zijlstra aan mocht werken.

2017.

Op 27 juni 2017 begon Zijlstra met de constructie van een nieuw gebouw. De uitbreiding creëerde veel extra ruimte voor de stoffering en houtbewerkingswerkplaats. Het leidde ook tot een nieuwe assemblagewerkruimte en een groot magazijn. Op de eerste verdieping werd een state-of-the-art stofferingsatelier ingericht. Ook werd er een kantine gebouwd waar medewerkers samen konden lunchen.

2020.

In 2020 breidde Zijlstra Interiors de showroom uit. De geheel nieuwe sample room is voorzien van zeer grote ramen voor optimale lichtinval. Dit zorgt ervoor dat alle materialen, zoals stoffen, raamdecoraties en vloeren, goed gepresenteerd kunnen worden. In de showroom en sample-room kunt u zich laten inspireren door de materialen die uiteindelijk uw unieke interieur zullen opmaken.

Nu.

Het Zijlstra team bestaat tegenwoordig uit 55 enthousiaste medewerkers die samen werken aan de meest uiteenlopende en uitdagende projecten. Zijlstra Interiors is uitgegroeid tot een gevestigde naam op het gebied van luxe woon- en superjachtinterieurs, binnen Nederland en op mondiaal niveau.

Streven naar perfectie.